Jag ramlade inte i alla fall

Det var ovant att vara på baksidan, men spännande att gå på catwalken. Speciellt när man fick ha så fina kläder, skräddarsydda kjolar och toppar i Klässbols linnetyger, designade av Stuart Iain Greive (Itsok) och Eva-Lena Wihk (Kappan i Arvika). Det är Stuart som syr upp kläderna, en mycket skicklig man från Skottland, men som efter några år i Norge fann sitt drömboende utanför Arvika i Sverige, där han nu bor och har sin ateljé.

Linne är ett fantastiskt material som jag har jobbat väldigt nära i många år. Mitt hem är inrett med dukar, gardiner och kuddar från Klässbols och jag går dagligen runt med min bag gjord i det kraftfulla (framtaget som ett möbeltyg) linnetyget Norrland, formgivet av Lena Bergström. Det finns en risk att jag även kommer gå klädd i Klässbolstyger fortsättningsvis. Ser fram emot att i alla fall få en kjol uppsydd till mig, kanske i samma tyg som bagen.

De flesta kläderna ur kollektionen som visades i går är gjorda av inrednings- och möbeltyger, vilket innebär att de är mycket slitstarka. Man kommer att få använda dem mycket för att det ska märkas. Det är även ett argument för det något höga priset (tycker inte jag egentligen, som är van att köpa kvalitetskläder), men man betalar för kvaliteten och den kan jag intyga är bra. Linne är även ett tidlöst material, likaså mönstren.

En mycket trevlig modeshow i går. Det kom över hundra besökare och alla verkade nöjda med visningen. Även vi som var mannekänger – och jag ramlade inte!

Eftersom jag då befann mig bakom scenen den här gången så kunde jag inte fota själva showen. Delar med mig av några halvkassa bilder från baksidan istället!

Fashionshow_1

Nöjda mannekänger och designern Stuart Iain Greive.

Fashionshow_2

Laddar för show!

 

Bag Norrland

Min bag i Norrlandstyg

 

Publicerad i Uncategorized
One comment on “Jag ramlade inte i alla fall
  1. Sanna skriver:

    En riktigt rolig kväll var det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*