Man ska alltid se framåt

I går var jag tillsammans med många fler entreprenörer från hela Sverige på framtidsmötet med Svenskt Näringsliv. Även politiker var på plats. Bland annat fick vi lyssna på finansminister Anders Borg, näringsminister Annie Lööf och socialdemokraternas Magdalena Andersson. Det var intressant att höra deras olika åsikter och utan att ta mer ställning än så var Anders Borg den som mest avslappnad höll sitt tal på scenen och framförde sitt budskap på bästa sätt.

Vi fick även ett bra inledningstal av Svenskt Näringslivs nyvalde ordförande Jens Spendrup, som pratade om hur fort välfärden utvecklats i världen och snabbare kommer det att gå.

Det är i de vi kallar u-länder som utvecklingen sker fortast nu, vilket är positivt, men vi får inte stanna upp här hemma i Norden för det. Vi måste ständigt utvecklas och sträva efter bättre villkor. Det får sammanfatta den första delen av dagen.

Vi delades sedan in i mindre samtalsgrupper, där jag var med och diskuterade samverkan mellan skola och näringsliv. Mycket intressant, hur gör vi för att få in mer entreprenörskap i skolan – få fler ungdomar att upptäcka möjligheten att starta eget? Något som kan minska ungdomsarbetslösheten till exempel.

Följt av en inspirationstimme, som genomfördes under den japanska presentationsformen PechaKucha, där man under snabba sessioner pratar till bilder. En utmaning, men inga svårigheter för de som talade i aulan på Norra Latin, där mötet hölls i går. Bland talarna fanns Lasse Berg, Catharina Tavakolina, Mattias Hansson, Lina Gebäck, Jan Gulliksen och Klas Eklund. Alla pratade om sitt brinnande engagemang för sitt företagande på olika sätt.

Jag lämnade Stockholm påfylld med mycket ny energi!

Jens Spendrup talar

Svenskt Näringslivs nye ordförande Jens Spendrup

Anders Borg talar

Finansminister Anders Borg

PechaKucha

Talare PechaKucha

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*