Steget till eget och vikten av att samarbeta

När jag började läsa journalistik på högskolan i Stockholm var de flesta lärarna positiva och höjde journalistyrket till skyarna. Men några varnade oss för att vi hade gett oss in i en tuff bransch, det skulle bli en kamp om jobben när vi var klara. Med det budskapet i bakhuvudet bestämde jag mig för att starta eget – för att under studidetiden lära mig hur det var att driva företag. Att jag nu har en filosofie kandidatexamen i journalistik är absolut inget jag ångrar, men mest nöjd är jag över att jag startade mitt eget företag, som jag nu driver på heltid. Ett fast jobb har jag inte varit i närheten av och lika glad för det är jag, för att vara sin egen arbetsgivare och kunna samarbeta med andra entreprenörer är det mest stimulerande som finns.

När jag flyttade hem till Värmland för ett år sedan så gav jag trots allt arbetsförmedlingen en chans. Men redan på andra mötet sa min handledare att jag ju redan hade gjort allt, så hon kunde inte hjälpa mig med något mer. Varför ska jag då vänta på att någon annan ger mig jobb, tänkte jag och bestämde mig för att klara mig själv, vilket jag har gjort.

Men man är alltid starkare tillsammans och utan mina samarbetspartners skulle jag inte vara lika konkurrenskraftig. Det är när vi tillsammans diskuterar och analyserar problem och lösningar som de bästa idéerna uppstår!

Publicerad i Uncategorized
One comment on “Steget till eget och vikten av att samarbeta
  1. Bodil Diseth skriver:

    Kära Louise! Kloka ord från en kvinna med go!
    Lycka till!
    Kram från Farmor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*